Ongeveer 150 mensen waren afgelopen donderdag getuige van een historisch moment in de Basement van Dynamo. Op die dag gaf de Australische poppunkband Yours Truly namelijk het tofste optreden van heel 2024! Het trio brak de tent af en liet iedere bezoeker met een grijns van oor tot oor naar huis gaan. De band zelf hield ook kaakpijn over, want die lach kreeg je niet meer van hun gezicht!

Voordat de Aussies het podium bestormen, is het de beurt aan Letters Sent Home. Deze Duitse poppunkband mag de zaal opwarmen. Dat lukt! Hoewel deze gasten slechts één studioalbum op zak hebben, valt hun vrolijke muziek goed in de smaak.  Dat ligt niet eens zozeer aan de liedjes, maar vooral aan de aanstekelijke podiumpresentatie van deze band die zich als een kruising tussen Electric Callboy en Paramore laat beluisteren.

Het spelplezier spat van het podium af. De muzikanten glunderen en stralen uit dankbaar te zijn hier te zijn. Hoewel Emily Paschke soms niet zo zuiver zingt, bewijst ze een prima frontvrouw te zijn. Ze laat de zaal hurken en springen en zweept de boel lekker op. Als er dan ook nog een moshpit komt – waaraan Paschke en bassist Lara Ripke meedoen(!) – kan de avond niet meer stuk. Dat is alvast tof!

Als Yours Truly het podium betreedt, is er al sprake van een gewonnen wedstrijd. Frontvrouw Mikaila Delgado heeft een glimlach van oor tot oor en het publiek eet uit haar hand. Volkomen terecht, want hier is een geweldige zangeres in actie te zien. Haar stem blijft contact en ze haalt alle hoge noten. Daarnaast geniet ze oprecht van optreden en haar band.

Ook gitarist Teddie Winder-Haron geniet. Hij uit meerdere malen zijn dankbaarheid en verbazing. “You guys are f*cking crazy! This is the best show we ever did in Europe”, zegt hij meerdere keren en het klinkt gemeend. Gek is het publiek zeker. Gek op Yours Truly, want alle liedjes worden luidkeels meegezongen.

Het optreden komt na twee nummers tot een hilarische noodstop als Delgado vertwijfeld afvraagt wat er met de setlist is gebeurd. “I can’t read this. What’s this? It sounds like Beetlejuice”, zegt ze. Geintje van Letter From Home die de songtitels van Yours Truly heeft ‘verDuitst’. Het levert een hoop gelach op.

 

Zonder erom te vragen, ontstaan moshpits en klimmen stagedivers het podium op. Tijdens de powerballad gaan spontaan de zaklampjes op de mobieltjes in de lucht. De band geniet ervan en geeft die energie terug aan de bezoekers. Deze wisselwerking zorgt voor een avond waarin alles klopt. De band is in topvorm, het publiek dolenthousiast en de muziek kraakhelder. De snikhete Basement verandert in een grote feestzaal waar iedere bezoeker volop geniet.

De thuisblijvers krijgen ongelijk en hebben echt wat gemist. Gelukkig beloven de Aussies zeker terug te komen. “You guys are insane!” Zo is het en tot snel dan maar!

Over de auteur

Frank
Recensent #ROCK

Alweer 45 jaar geleden werd ik in Eindhoven geboren en ik ben – net als jij – dol op muziek. Vooral metal en indierock hebben mijn interesse.

Gerelateerde berichten